Helemaal Vrij! Bekijk groter

Helemaal Vrij!

978 90 8975 243 7

Doorwerken tot je 67e is helemaal niet nodig!

Meer details

€ 14,95

Meer informatie

Als 45-plusser ben je tegenwoordig vogelvrij op de werkvloer, maar met een hypotheekvrij huis ben je zo vrij als een vogeltje. Kuddegedrag of zelf keuzes maken? Wacht niet op de politiek en luister niet naar adviezen van anderen, maar vaar op je eigen kompas! Nu steeds meer economen waarschuwen dat de huidige crisis misschien nog wel járen zal duren en pensioenuitkeringen steeds meer op de tocht komen te staan, is het zaak je eigen plan te trekken. Als je het straks moet zien te redden met alleen AOW, waarom zou je daar vandaag dan al niet mee beginnen?

In Hypotheekvrij! beschreef Gerhard Hormann hoe hij in vier jaar tijd de helft van zijn hypotheek wist af te lossen. Daarmee vertelde hij maar de helft van zijn verhaal. Want wat gebeurt er als je ontdekt dat je moeiteloos kunt rondkomen met slechts 50% van je inkomen? En wat doe je als je merkt dat je met minder geld uitgeven stiekem steeds een beetje gelukkiger wordt? Zelf besloot Gerhard Hormann op zijn 52ste minder te gaan werken. Hij ging, per direct, al die leuke dingen doen die gepland stonden voor 'later'. Doorwerken tot je 67ste? Gerhard Hormann laat zien dat dit nergens voor nodig is. Gerhard Hormann is politicoloog en journalist/schrijver. Helemaal Vrij! is zijn elfde boek. Hij is een actieve twitteraar ( @gerhardhormann) en schrijft regelmatig op de opiniepagina's van de Volkskrant, Follow the money en HP/De Tijd.

 

Recensie:


Een hypotheekvrij huis biedt belangrijke voordelen. Je kunt nooit letterlijk op straat komen te staan en je kunt zelf bepalen of je fulltime wilt doorwerken tot je 67 bent. Neem dus het heft in eigen handen en creëer maximale vrijheid door zo snel mogelijk je hypotheek af te betalen, aldus de schrijver. De auteur – politicoloog en journalist – besloot in 2008 te beginnen met het versneld aflossen van zijn hypotheek en schreef hierover eerder het boek 'Hypotheekvrij!' (2012)*. In het voorliggende boek dat daarbij aansluit, gaat hij dieper in op zijn beweegredenen en de gevolgen van deze beslissing en stelt hij de lezer voor vragen als 'Wat betekent vrij zijn voor jou? Is dat financiële onafhankelijkheid, veel vrije tijd, een vrijstaand huis zonder buren, je eigen groente verbouwen en/of iets anders?' Het resultaat is een vlot geschreven, positief getoonzet en inspirerend boekje voor iedereen die op zoek is naar een leven met meer vrijheid of last heeft van de crisis. Bevat vele – ingekaderde – inspirerende tips ter realisatie van een leven met meer vrijheid. Met een korte literatuurlijst.

Drs. M.H. Langelaan

Datasheet

Auteur:Gerhard Hormann
Aantal pagina's:240
Uitvoering:Paperback
Nur:600
Druk:1
ISBN/ EAN:978 90 8975 243 7

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Helemaal Vrij!

Helemaal Vrij!

Doorwerken tot je 67e is helemaal niet nodig!

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: