Zo kan het ook Bekijk groter

Zo kan het ook

978 90 5011 743 2

Optimistisch over een gezamenlijke, bio-geïnspireerde toekomst

Meer details

€ 24,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

‘Een collectief doel ligt voor het oprapen: de groene revolutie. En dit boek laat mede zien hoe we daaraan bij kunnen dragen: ieder op eigen wijze.’ - Dennis Storm

Veranderen: we zitten er middenin. De gevolgen van klimaatverandering, te veel stikstof en het ontstaan van virussen als corona maken dat we ons steeds vaker moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Met ons huidige economische model maken we ecosystemen stuk om groei te bewerkstelligen. 

De mensen en projecten in dit boek laten zien dat het ook anders kan. De basis hiervoor is te vinden in bio-geïnspireerde denkrichtingen als biomimicry, biophilia en circulaire economie. Een groene eeuw ligt om de hoek.

Door andere vragen te stellen en te leren van oeroude processen in de natuur kunnen we komen tot een nieuwe economie die de natuur niet afbreekt, maar herstelt. Hoe we dit doen op een manier die geluk, gezondheid en verbondenheid bevordert? Dat lees je in dit boek.

Het boek is ingedeeld in negen thema’s: water, energie, voedsel, infrastructuur, werken, wonen, producten, recreëren en leefstijl. Elk thema bevat interviews met pioniers die nú al aan een bio-geïnspeerde samenleving werken, met bijzondere projecten, innovatieve producten of goede ideeën. Ook zijn er voorbeelden uit de natuur (‘Hoe bouwt een cactus?’) en inspiratiepagina’s met nog meer mooie uitvindingen, producten en tips.

Datasheet

Auteur:Jaco Appelman, Mireille Langendijk
Aantal pagina's:176
Uitvoering:paperback
Nur:410/450/600/400
Verschijningsdatum:mei 2020
ISBN/ EAN:978 90 5011 743 2

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Zo kan het ook

Zo kan het ook

Optimistisch over een gezamenlijke, bio-geïnspireerde toekomst

Schrijf uw recensie

3 Andere producten in dezelfde categorie: