Het pensioendrama ontrafeld Bekijk groter

Het pensioendrama ontrafeld

9789 49 3201 82 8

Waarom je te veel spaart en te weinig krijgt.

Meer details

€ 16,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Hoe een onderwerp zo weinig tot de verbeelding spreekt, maar toch ongelofelijk veel impact heeft op iedere Nederlander!. In korte en overzichtelijke hoofdstukken behandelt Rob de Brouwer de belangrijkste vragen over het pensioen: hoe is het ontstaan, wat is de essentie van ons pensioen en hoe beïnvloeden de vergrijzing en de dalende rente de uitkomsten. Wat is de rol van de rekenrente, maar bovenal de vraag of er wel problemen bestaan, want staan de pensioenfondsen er wel zo slecht voor als wordt beweerd.

De conclusies zijn opzienbarend. In Nederland wordt veel te veel gespaard voor het pensioen. Bovendien worden op de bij elkaar gespaarde vermogens over de langere termijn bekeken hele goede rendementen gemaakt. Komt er genoeg geld binnen om de maandelijkse pensioenen te betalen?  Dat is de centrale vraag. En omdat de rendementen over langere termijn zo’n regelmatig verloop hebben kom je tot verrassende inzichten als je wat verder in de toekomst kijkt.

Rob de Brouwer (1945) heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een ambtelijke carrière stapte hij over naar Hoogovens, zoals het staalbedrijf toen heette. Gedurende twintig jaar bekleedde hij verschillende directiefuncties bij het bedrijf. Na zijn pensioen werd Rob voorzitter van de Vereniging Oud Hoogovens Medewerkers. Inmiddels is hij namens gepensioneerden lid van het Verantwoordingsorgaan van de Stichting Pensioenfonds Hoogovens.

Datasheet

Auteur:Rob de Brouwer
Aantal pagina's:96
Uitvoering:paperback
Nur:793
Verschijningsdatum:juni 2021
Druk:1
ISBN/ EAN:9789493201828

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Het pensioendrama ontrafeld

Het pensioendrama ontrafeld

Waarom je te veel spaart en te weinig krijgt.

Schrijf uw recensie

3 Andere producten in dezelfde categorie: