65 Iconen van Spaanse bodem Bekijk groter

65 Iconen van Spaanse bodem

978 94 92920 45 4

€ 16,95

Meer informatie

Spaanse sinaasappels, siesta, fiesta, sangría, flamenco en paella. Spanje is een van de meest iconische landen van Europa en zo gevarieerd als het maar kan. In het zuiden wapperen de Spaanse waaiers, in het noorden spuit de cider uit het vat. In Andalusië is paardrijden een echte kunst, in Catalonië rijzen de castellers of menselijke kastelen schrikbarend hoog de lucht in. En wie kent ze niet: Spaanse merknamen als Seat, kleurrijke figuren als Picasso en Gaudí, maar ook de rijke gastronomische tradities en producten, van tapas tot Iberische ham, olijfolie en tortilla. Of producten waarvan je misschien nog niet wist dat ze ‘made in Spain’ waren. Zoals de zwabber en de lolly, die als Chupa Chups op de markt kwam, in een design ontworpen door nog een icoon, Salvador Dalí!

 

Dit boek vertelt je - net als de drie eerder verschenen, succesvolle Iconen boekjes van Franse, Italiaanse en Nederlandse Bodem - de interessantste weetjes, feiten en achtergrondverhalen over 65 Iconen van Spaanse Bodem. 1965 was immers het jaar dat de ‘Spanish Chair’ Barcino op de markt kwam. Een eenvoudige terrasstoel, maar emblematisch voor een land als Spanje, dat wereldwijd het grootste aantal bars per inwoner heeft.

 

Auteur Emmie Declerck, columniste in o.a. Por Favor magazine, en coördinator en eindredacteur van de reeks Edicola Spanje-reisgidsen, raakte als kind al vertrouwd met de cultuurverschijnselen van het land. Na haar studies ging ze er zelf wonen, en dit boekje is het zoveelste medium waarin ze haar passie deelt voor alles wat Spaans is, zowel in korte stukjes tekst als tal van prachtige beelden. Een must voor elke Spanje-liefhebber!

Datasheet

Auteur:Emmie Declerck
Aantal pagina's:144
Uitvoering:Paperback
Nur:400
Verschijningsdatum:November 2018
Druk:1
ISBN/ EAN:9789492920454

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

65 Iconen van Spaanse bodem

65 Iconen van Spaanse bodem

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: