De Indonesische keuken Selamat Makan Bekijk groter

De Indonesische keuken Selamat Makan

978 94 92500 66 3

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Meer details

€ 25,00

Meer informatie

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). En zij werden bij de KM "blauwe jongens" genoemd vanwege hun huidskleur. Overigens was dit niet denigrerend bedoeld. Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond "blauwe hap" genoemd. Heden ten dage wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de KM wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet.

Voor Selamat Makan verzamelde Wouter Rademakers ruim 900 kenmerkende 'blauwe hap' recepten , velen bekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, van Nasi tot complete rijsttafel, onmisbaar voor iedere liefhebber!

Auteursinfo
Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en was lange tijd in Indonesië gestationeerd. Heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.  

Datasheet

Auteur:Wouter Rademakers
Aantal pagina's:450
Uitvoering:Gebonden
Nur:440
Verschijningsdatum:nov 2017
ISBN/ EAN:978 94 92500 66 3

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

De Indonesische keuken Selamat Makan

De Indonesische keuken Selamat Makan

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: