I love New York

978 90 483 1016 6

Daniel Humm & Will Guidara   

Het ultieme kookboek voor alle New York fans!

Met recepten van het befaamde New Yorkse restaurant Eleven Madison Park

Met inspirerende foto's van gerechten, dramatische landschappen en boeren die het land bewerken

Meer details

€ 39,99

Meer informatie

Nadat ze Eleven Madison Park met succes hadden getransformeerd van een Franse brasserie tot een chic restaurant, besloten chef-kok Daniel Humm en algemeen directeur Will Guidara hun restaurant in Manhattan open te stellen voor de ambachtelijke voedselproducenten van New York. In plaats van inspiratie te zoeken in het buitenland bezochten Humm en Guidara meer dan vijftig boerderijen in New York en omgeving, en doken in het rijke culinaire erfgoed van de stad.

Humm en Guidara bieden u een kijkje in de eeuwenoude agrarische tradities van deze regio en geven bijna 150 recepten met de uitstekende ingrediënten uit dit gebied – van appels, knolselderij en foie gras, tot brandnetels, varkensvlees, sint-jakobsschelpen en hertenvlees. De gerechten zijn speciaal gecreëerd voor de thuiskok en sommige zijn nieuwe versies van New Yorkklassiekers, zoals Oesters in romige saus, Manhattan clam chowder en de Bloody mary. Deze unieke hommage bevat vele prachtige foto’s van de landschappen en de boeren in dit gebied, en laat u kennismaken met de regionale keuken van New York en al het heerlijks dat deze bijzondere staat voortbrengt.

 

Ik ken de culinaire wereld van New York al meer dan vijftig jaar en heb de keuken van deze stad constant zien veranderen. Daniel Humm en zijn tijdgenoten richten zich op lokale ingrediënten en legendarische klassiekers, en creëren daarmee een prachtig eerbetoon aan New York. Gezien de achtergrond van de auteurs in hun restaurants is het niet verwonderlijk dat dit boek niet alleen erg mooi is, maar ook veel leesplezier en inspiratie biedt. Elke bladzijde toont hun passie voor New York en hun loyaliteit aan lokale leveranciers van uitstekende ingrediënten, net zoals elk gerecht van Daniel Humm respect en inspiratie weerspiegelt. Het is een prachtig kookboek vol intrigerende recepten die geschikt zijn voor iedere thuiskok.

Mimi Sheraton, culinair journalist en voormalig restaurantrecensent van onder andere The New York Times.

 

DANIEL HUMM komt oorspronkelijk uit Zwitserland en begon al vroeg aan zijn culinaire opleiding. Hij was kok in verscheidene uitstekende Zwitserse hotels en restaurants. Op zijn vierentwintigste kreeg hij zijn eerste Michelinster als chef-kok van Gasthaus zum Gupf in de Zwitserse Alpen. In 2003 emigreerde hij naar de Verenigde Staten en werd chef-kok van Campton Place in San Francisco, waar hij vier sterren van de San Francisco Chronicle kreeg. Drie jaar later werd hij chef-kok van Eleven Madison Park.

WILL GUIDARA komt uit Sleepy Hollow, New York, en is al sinds zijn dertiende werkzaam in de horeca. Hij is afgestudeerd aan de opleiding hotelmanagement aan de Cornell University en heeft een culinaire opleiding in Noord-Spanje gevolgd. Guidara deed ervaring op in Tribeca Grill, Spago, en Tabla, en opende het restaurant in het Museum of Modern Art. In 2006 werd hij algemeen directeur van Eleven Madison Park.

 

Onder Humms en Guidara’s leiding kreeg Eleven Madison Park vier sterren van The New York Times, drie Michelinsterren en een felbegeerde plek op de San Pellegrinolijst van de vijftig beste restaurants van de wereld. Het restaurant is bekroond met zes James Beard Awards, waaronder die voor Outstanding Chef en Outstanding Restaurant in America. In 2011 kochten Humm en Guidara Eleven Madison Park en begin 2012 openden ze de verkoopruimten voor voedsel en dranken in het NoMad Hotel. Ze zijn ook de auteurs van Eleven Madison Park: The Cookbook.

FRANCESCO TONELLI is een fotograaf met een achtergrond als professionele kok, foodstylist en culinair docent. Hij heeft meer dan twintig jaar in de horeca in Italië, Frankrijk en Zwitserland gewerkt en gaf les in kookkunst aan het Culinary Institute of America in Hyde Park, New York. Zijn unieke vaardigheden en kenmerkende stijl leverden hem een ruime portfolio op, met opdrachtgevers als The New York Times, Cooking Light en Jean Georges. Hij is ook de fotograaf van Eleven Madison Park: The Cookbook.

 

Datasheet

Auteur:Daniel Humm & Will Guidara
Aantal pagina's:512
Uitvoering:Gebonden
Nur:442
Verschijningsdatum:22-05-2014
Druk:1
ISBN/ EAN:978 90 483 1016 6

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

I love New York

I love New York

Daniel Humm & Will Guidara   

Het ultieme kookboek voor alle New York fans!

Met recepten van het befaamde New Yorkse restaurant Eleven Madison Park

Met inspirerende foto's van gerechten, dramatische landschappen en boeren die het land bewerken

Schrijf uw recensie

24 Andere producten in dezelfde categorie: