Langs de wijngaarden van Italië Bekijk groter

Langs de wijngaarden van Italië - editie 2017

978 94 92199 90 4

Oude druiven, nieuwe technieken en wijnen met een verhaal

Meer details

€ 19,95

Meer informatie

Italië is samen met Frankrijk de grootste wijnproducent ter wereld. Toch is Italiaanse wijn nog steeds relatief onbekend in ons land. Dat komt ook omdat Italië een moeilijk wijnland is. Het is namelijk een lappendeken van wijngebieden met een groot en gevarieerd aanbod aan wijn. De ingewikkelde kwaliteitsindeling maakt het er ook niet duidelijker op.

Dit boek brengt helderheid. Alle wijnstreken, van noord naar zuid, komen uitgebreid en overzichtelijk aan bod. De wijnen gemaakt van autochtone Italiaanse druiven krijgen speciale aandacht. Italië heeft bijna vierhonderd autochtone druivensoorten die meestal alleen in een bepaalde wijnstreek groeien. Veel van deze druiven waren in de vergetelheid geraakt en sommige waren zelfs bijna uitgestorven. De belangstelling voor dit bijzondere Italiaanse erfgoed is de afgelopen jaren enorm toegenomen.

De beschrijving van kwaliteitswijnen met landkaarten, een overzicht van oogstjaren en belangrijkste wijnhuizen maken dit boek tot een handig naslagwerk voor wijnliefhebber en vakantieganger.

 

Marie Florence van Es studeerde Italiaans en Rechten en werkte als diplomaat een aantal jaren in Rome. In de loop van de jaren raakte ze gefascineerd door Italiaanse wijn. Vooral wijn die is gemaakt van typisch Italiaanse druiven heeft haar bijzondere belangstelling. Zij ontwikkelde zich op dit gebied tot expert. Zo volgde ze de opleiding tot Italiaans sommelier bij de Associazione Italiana Sommelier (AIS). Haar kennis van en liefde voor Italië met zijn unieke wijnen komen in dit boek tot uiting.

Lezersreacties: ‘Dit is een bijzonder boek dat ik graag meeneem op mijn reizen naar Italië.’ ‘Goed geschreven en veel nuttige informatie’.

Datasheet

Auteur:Marie Florence van Es
Aantal pagina's:256
Uitvoering:Paperback
Nur:447
Verschijningsdatum:26-09-2016
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 92199 90 4

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Langs de wijngaarden van Italië - editie 2017

Langs de wijngaarden van Italië - editie 2017

Oude druiven, nieuwe technieken en wijnen met een verhaal

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: