Bekijk groter

Langs de wijngaarden van Italië

978 94 92920 33 1

Alles over druiven, wijnen en hun oogstjaren

Meer details

€ 22,50

Meer informatie

Italië is een van de oudste wijnproducerende landen met een geschiedenis van bijna drieduizend jaar. Door de grote afwisseling in klimaat en bodem en het gebruik van honderden lokale druivensoorten heeft het land een zeer gevarieerd wijnaanbod. Dat maakt Italië tot een fascinerend, maar ook onoverzichtelijk wijnland.

Dit boek geeft ordening en duidelijkheid. In het eerste deel worden typisch Italiaanse wijnbegrippen, zoals spumante en passito, verhelderd en wordt de ingewikkelde kwaliteitsindeling uitgelegd. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de geschiedenis van de Italiaanse wijn. In het tweede deel komen alle wijnstreken met hun karakteristieke druiven en kwaliteitswijnen uitgebreid aan bod. Ook is een overzicht van oogstjaren opgenomen. Het boek is geïllustreerd met overzichtelijke streekkaarten en veel foto’s. Deze nieuwe bijgewerkte uitgave is voorzien van een handige index.

Dit alles maakt het boek tot een naslagwerk, waar zowel de wijnliefhebber als de Italiëreiziger lees- en kijkplezier aan beleeft.

 

 

Marie Florence van Es studeerde Italiaans en Rechten en werkte als diplomaat een aantal jaren in Rome. In de loop van de jaren raakte ze gefascineerd door Italiaanse wijn. Vooral wijn die is gemaakt van typisch Italiaanse druiven heeft haar bijzondere belangstelling. Zij ontwikkelde zich op dit gebied tot expert. Zo volgde ze de opleiding tot Italiaans sommelier bij de Associazione Italiana Sommelier (AIS). Haar kennis van en liefde voor Italië met zijn unieke wijnen komen in dit boek tot uiting.

Datasheet

Auteur:Marie-Florence van Es
Aantal pagina's:160
Uitvoering:Paperback
Nur:512
Verschijningsdatum:Augustus 2018
Druk:1
ISBN/ EAN:9789492920331

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Langs de wijngaarden van Italië

Langs de wijngaarden van Italië

Alles over druiven, wijnen en hun oogstjaren

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: