Prachtige Pyreneeën Bekijk groter

Prachtige Pyreneeën

978 94 92920 25 6

Puur Frankrijk

Meer details

€ 22,50

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Wie de zee de zee laat en middendoor naar het zuiden van Frankrijk reist, komt bij de Pyreneeën tot stilstand. Dat kan bijna niet anders: deze machtige bergketen, die na Toulouse zachtblauw opdoemt aan de horizon, vraagt om onthaasting en zen.

 

In dit boek maak je kennis met de Centrale Pyreneeën en het onbekende maar roemrijke gebied aan de voet ervan: de Comminges. Reisleidster is Leuntje Aarnoutse, schrijfster en campingbazin, die er ruim tien jaar geleden ging wonen en nooit meer weg wil.

 

Je hoort klaterende, stenige riviertjes, je bevoelt het zachtgroene mos op de gestapelde muurtjes, je vraagt je af of dat nou gieren zijn en ja, dan ruik je het kadaver... Je ziet hoe na een zonnige dag de wolken elkaar achterna zitten op de bergrug, en even later de bliksemflitsen in de volgende vallei... Je proeft de rauwe schapenmelk in de boerenkaas.

 

Behalve natuur bieden de Pyreneeën en de Comminges ook eeuwenoude cultuur. Er werd gebeden en gestreden, gejaagd en gejutterd, opgebouwd en weer neergehaald. Dat zie je, dat voel je. Maar de bergen zijn onverstoorbaar en kalmpjes blijven staan. Deze gids voert je over de smalste paadjes naar de dingen waar streekbewoners trots op zijn.

Datasheet

Auteur:Leuntje Aarnoutse
Aantal pagina's:160
Uitvoering:Paperback
Nur:512
Verschijningsdatum:Juli 2018
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 92920 25 6

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Prachtige Pyreneeën

Prachtige Pyreneeën

Puur Frankrijk

Schrijf uw recensie

19 Andere producten in dezelfde categorie: