Met Hitler in het Westen Bekijk groter

Met Hitler in het Westen

978 90 8975 591 9

Een haarscherp fotoverslag van de Duitse veldtocht in het Westen

Meer details

€ 29,95

Meer informatie

Verheerlijking van politieke leiders in gedrukte propaganda werd gemeengoed in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Met Hitler in het Westen behoort tot de belangrijkste propaganda uitingen uit de Tweede Wereldoorlog. Het boek bevat, naast een kort voorwoord van de opperbevelhebber van de Wehrmacht, Wilhelm Keitel, uitsluitend kwaliteitsfoto’s van de Duitse invasie van West-Europa in mei/juni 1940 en de tournee die Hitler maakte.

Terwijl de legerfoto’s veelal werden gemaakt door de Kriegberichter, fotografen die met de oprukkende troepen meereisden, werden de unieke foto’s van Hitler gemaakt door Heinrich Hoffmann (1885 – 1957). Beide mannen kenden elkaar al sinds Hitlers begintijd in München. Hoffmann werd zijn persoonlijke fotograaf. Hij was de oorspronkelijke uitgever van Mit Hitler im Westen.

Neerlandicus en WO2-deskundige S.J. de Boer, auteur van De Hitler Mythes, de feiten over de grootste mythes,schreef een uitgebreid nawoord. Hierin gaat hij in op het enorme belang dat de nazi’s hechtten aan de propaganda-uitgaven. Ook wordt aandacht besteed aan het leven en het fotografisch oeuvre van Heinrich Hoffman. De Boer verzorgde ook de voetnoten over de herkomst en historische achtergronden van de foto's.

Dit fotoverslag van de Duitse blitzkrieg in het westen is belangrijke uitgave van inmiddels klassieke foto’s uit de Duitse oorlogsarchieven. Voor het eerst in Nederlandse vertaling.

Datasheet

Auteur:Heinrich Hoffmann
Aantal pagina's:160
Uitvoering:Gebonden
Nur:689
Verschijningsdatum:27-09-2016
Druk:1
ISBN/ EAN:978 90 8975 591 9

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Met Hitler in het Westen

Met Hitler in het Westen

Een haarscherp fotoverslag van de Duitse veldtocht in het Westen

Schrijf uw recensie

26 Andere producten in dezelfde categorie: