ICHI NI SAN

978 90 483 1907 7

Een door oorlog verscheurd gezin in de Indische Archipel.

Meer details

€ 12,50

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Paultje voelde hoe zijn moeder plotseling verstijfde. Haar hand, die de zijne losjes had vastgehouden, sloot zich opeens krampachtig om zijn vingers. Van het ene op het andere moment leek ze te verkillen tot een schijnbaar willoze robot. Deze plotselinge verandering versterkte de paniek die door hem heen joeg toen hij zag waarnaar zij keek. En net als zij bleef ook hij als versteend staan.

Samen met zijn moeder en zusjes ondergaat de kleine Paul van Denen het leven in de Japanse interneringskampen op Java. Zijn vader werkt als krijgsgevangene in de mijnen van Nagasaki.
Na de Japanse capitulatie breekt voor Paultje de tijd van zijn leven aan. Terwijl het gezin probeert samen te komen is nog niemand zich ervan bewust hoe diep de oorlog al bij hen is binnengedrongen.

Veltman Uitgevers geeft ICHI NI SAN van Peter Edens postuum opnieuw uit opdat met het verdwijnen van de laatste getuigen oorlogsherinneringen niet verloren gaan. Met een nawoord van Nanette Edens, acteur en dochter van de schrijver.

Peter Edens werd in 1939 geboren in voormalig Nederlands-Indië en kwam in 1950 naar Holland. Hij was grafisch ontwerper en leraar tekenen. In april 2018 overleed hij in zijn woonplaats Groningen.

Bekijk hier de indrukwekkende boektrailer van ICHI NI SAN:

Credits boektrailer: Jasmijn Schrofer, Nanette Edens, Rob Koolemans Beijnen.
Met dank aan Imke Povel, Hotel Modern, Open Beelden.

Datasheet

Auteur:Peter Edens
Aantal pagina's:288
Uitvoering:Paperback
Nur:689
Verschijningsdatum:14-09-2020
Druk:1
ISBN/ EAN:978 90 483 1907 7

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

ICHI NI SAN

ICHI NI SAN

Een door oorlog verscheurd gezin in de Indische Archipel.

Schrijf uw recensie

2 Andere producten in dezelfde categorie: