West-Griekenland Bekijk groter

West-Griekenland

978 94 93259 02 7

Met Nafpaktos, Mesolongi, Patras, Pyros en Olympia

Meer details

€ 24,50

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

West-Griekenland heeft zijn eigen bijzondere schoonheid en culturele identiteit.

Het Zeusheiligdom en sportcentrum Olympia behoort tot de mooiste oudheden van Griekenland en staat dan ook terecht op ieders bucket list. Maar voor de nieuwsgierige en ondernemende reiziger is er veel meer te zien en te doen.
Bekend zijn de wetlands van Messolongi en Strofi lia. Het enorme kruisvaarderskasteel van Chlemoutsi, en de Apollo-tempel van Bassai hebben de tijd haast ongeschonden doorstaan. De watervallen van Nemouta en de Neda en het mysterieuze meertje van Tsivlos staan garant voor urenlang (zoet)waterpret. Er zijn talloze wandelingen te maken, we kunnen kanovaren op de Evinos of skiën bij Kalavryta. Tel daarbij op de grootste en mooiste stranden van de Peloponnesus, enkele schitterende post-Byzantijnse kerkjes en de bruisende derde stad van Griekenland, Patras. Zon, zee, heerlijk eten en de bijzondere gastvrijheid van de Griekse bevolking zijn natuurlijk gegarandeerd.

Auteur Jelle Abbenes (1962) studeerde klassieke talen in Amsterdam en werkt als docent op het gymnasium, die zijn hart verloren heeft aan Griekenland en daar een deel van het jaar woont. Hij heeft meerdere boeken en artikelen over klassiek Griekenland op zijn naam staan, evenals een website en geeft hierover geregeld lezingen.

Datasheet

Auteur:Jelle Abbenes
Aantal pagina's:160
Uitvoering:paperback
Nur:512
Verschijningsdatum:december 2021
Druk:1
ISBN/ EAN:9789493259027

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

West-Griekenland

West-Griekenland

Met Nafpaktos, Mesolongi, Patras, Pyros en Olympia

Schrijf uw recensie