Koningen van de wielerklassiekers Bekijk groter

Koningen van de wielerklassiekers

978 94 93201 31 6

De vijf grootste monumenten.

Meer details

€ 21,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Naast de Tour de France, de Giro en de Vuelta gaat in het wielrennen de meeste aandacht uit naar de klassiekers. De meeste van deze prestigieuze eendagswedstrijden kennen een hele lange geschiedenis. Een geschiedenis vol strijd, heroïek en niet zelden verrassende ontknopingen. Het winnen van een klassieker betekent eeuwige roem. 

In Koningen van de wielerklassiekers wordt uitvoerig aandacht geschonken aan de hoogtepunten van de vijf monumenten: Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Wat kenmerkt deze topwedstrijden? Hoe lukte het de veelzijdige Eddy Merckx, onbetwist ’s werelds beste coureur aller tijden, deze koersen stuk voor stuk op zijn naam te brengen? Hij vertelt het zelf. 

Uiteraard komt ook de Amstel Gold Race, eerste editie in 1966, aan bod. Jan Raas eindigde vijf keer eerste, mede dankzij de hulp van zijn meesterknechten, onder wie Johan van der Velde en Henk Lubberding. Leo van Vliet, de huidige directeur, legt de charme uit van dit, qua bezoekersaantal, grootste sportevenement in Nederland. 

Waarom verdween Bordeaux-Parijs, de monsterklassieker over 560 kilometer, opeens van de kalender? Wat is de aantrekkingskracht van Gent-Wevelgem, Waalse Pijl en de ’sprintklassieker’ Parijs Tours? 

Auteur Louis Bovée maakte een ranglijst van de beste 50 renners in de klassiekers ooit. Een overzicht waarin ook Bauke Mollema opduikt, de laatste landgenoot die een monument opeiste – De Ronde van Lombardije editie 2019.

Datasheet

Auteur:Louis Bovée
Aantal pagina's:224
Uitvoering:paperback
Nur:489
Verschijningsdatum:maart 2021
Druk:1
ISBN/ EAN:9789493201316

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Koningen van de wielerklassiekers

Koningen van de wielerklassiekers

De vijf grootste monumenten.

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: