Eurovisie Songfestival Bekijk groter

Eurovisie Songfestival

978 94 93201 32 3

De magie van Rotterdam 2021.

Meer details

€ 15,00

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Open Up was het thema van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in 2020. Het werd lock down. In 2021 is Rotterdam alsnog aan de beurt om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Het verlangen naar een nieuwe editie van het Eurovisie Songfestival heeft een jaar lang kunnen rijpen, ook bij de auteurs van dit boek. Hijlco Span en Tom Mikkers laten zien dat Rotterdam 2021 – vanwege de lock down in 2020 – wel eens de meest magische editie van het festival zou kunnen worden, die Europa ooit heeft gekend.  

Met een speciale bijdrage van Jeangu Macrooy, ‘onze’vertegenwoordiger op het festival. Hij vertelt over zijn gevoelens na het annuleren van de 2020 editie, en hoe hij zich weer oplaadt voor het Eurovisie Songfestival van 2021.  

De magie van Rotterdam 2021  

Het Eurovisie Songfestival fascineert elk jaar weer miljoenen kijkers over de hele wereld. Hoe werkt de betovering van dit spektakel? Wat is het geheim achter het sprookje? Twee enorme liefhebbers gingen op zoek naar een verklaring, en ontdekten de magie van het songfestival. Wie dit boek leest gaat met andere ogen kijken het Eurovisie Songfestival. Het Eurovisie Songfestival betovert elk jaar weer kijkers over de hele wereld. Waar komt deze fascinatie vandaan? Wat is het geheim? In dit boek ontrafelen liefhebbers presentator Hijlco Span en predikant Tom Mikkers de magie van het songfestival. Wat is het sprookje dat op het spel staat? Hoe werkt de betovering?  Dit boek biedt een andere kijk op dit spektakel dat na meer dan veertig jaar weer in Nederland plaatsvindt. Het boek is een magisch pleidooi voor vrijheid en dromen die uit kunnen komen. 

Het gaat de auteurs niet om de winnaars, de jurk, de mooiste stem of de beste act. Ze willen laten zien dat juist het Eurovisie Songfestival van 2021 misschien wel het meest inspirerende, spirituele en magische evenement van het Europese continent is.  

Hijlco Span (1960) is radiopresentator bij KRO-NCRV. Sinds 1980 heeft hij het Eurovisie Songfestival in verschillende journalistieke functies maar liefst 34 keer bijgewoond. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van kleinkunst en cabaret. Hij presenteerde jarenlang op Radio1 het programma Casa Luna. Van 1996 tot 2006 verzorgde hij het radiocommentaar bij het Eurovisie Songfestival op NPO Radio 2. Hijlco presenteert nu het theaterprogramma Volgspot voor KRO-NCRV-radio. 

Tom Mikkers (1969) organiseerde in 2010 samen met Hijlco Span de allereerste songfestival kerkdienst. Tom is predikant in Wassenaar. Daarvoor was hij werkzaam bij de EO als programmamaker. Van 2008 tot 2016 was hij algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap en verantwoordelijk voor de marketingcampagne van deze kerk met zinnen als “Mijn God trouwt homo’s” en “Mijn God laat vrouwen voorgaan”.   

Datasheet

Auteur:Hijco Span en Tom Mikkers
Aantal pagina's:160
Uitvoering:paperback
Nur:666
Verschijningsdatum:maart 2021
Druk:1
ISBN/ EAN:9789493201323

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

De magie van Rotterdam 2021.

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: