1 van de 11 Bekijk groter

1 van de 11

978-94-93160-87-3

De keepers van Oranje

Meer details

€ 21,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Hans van Breukelen die op 25 juni 1988 in de EK-finale de strafschop van Igor Belanov stopt: het is een iconisch beeld. Even later behaalde Oranje de enige hoofdprijs in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Dankzij de goals van Ruud Gullit en Marco van Basten, maar toch zeker ook dankzij de uitblinkende doelman uit Utrecht.

Keepers... Het zijn aparte gevallen. Ondanks het feit dat ze er anders uitzien dan de overige tien én ze ook andere dingen mogen, blijven ze 1 van de 11. Zelfs als je trainers over hun systeem hoort praten en zij dan categorisch reppen van 4-3-3, 4-4-2 of 5-3-2. Het zijn er altijd tien. Alsof ze niet meedoen.

Dit boek bevat portretten van illustere Oranje-keepers. Van voormalig recordinternational Edwin van der Sar en Europees kampioen Hans van Breukelen tot de huidige Oranje-doelman Jasper Cillessen en ladykiller Frans de Munck. De elf met het hoogste aantal interlands krijgen hier een welverdiende plek. Daarnaast is er een eervolle vermelding voor Jan Jongbloed. Op de ranglijst van keepers met de meeste duels valt hij weliswaar net buiten de boot, maar omdat hij twee WK-finales speelde kan en mag Jongbloed natuurlijk niet ontbreken. Ach ja, een boek schrijven over een van de elf en er dan twaalf opvoeren - dat is dan ook wel weer typisch. Voor keepers

Datasheet

Auteur:Leo Oldenburger en Youri van de Busken
Aantal pagina's:224
Uitvoering:paperback
Nur:489
Verschijningsdatum:augustus 2020
Druk:1
ISBN/ EAN:9789493160873

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

1 van de 11

1 van de 11

De keepers van Oranje

Schrijf uw recensie

29 Andere producten in dezelfde categorie: