Zeeland Bekijk groter

Zeeland

978 94 93201 26 2

Zinderend zilt waterland.

Meer details

€ 24,50

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Zee, strand en knusse havens, het zijn de traditionele vakantiebestemmingen in Zeeland.  

In dit waterrijke land ontstonden havenplaatsen voor handel en visserij. Daarvan is veel erfgoed fraai bewaard gebleven. Het is te zien aan oude kaden, in eeuwenoude straten, op sfeervolle pleinen. Kloosters, kerken, herenhuizen, volkswoningen – veel van de oude Zeeuwse stijl is nog te zien in plaatsen als Zierikzee, Tholen, Goes, Middelburg, Vlissingen en Domburg. Het houdt niet op met de schoonheid van die plaatsen. Overal is er het groen van de uitgestrekte natuur. 

Het is alsof voor de meeste mensen Zeeland ophoudt aan de noordelijke oever van de Wester Schelde. Zuidelijk van deze machtige stroom ligt nog een mooie streek om te ontdekken: Zeeuws-Vlaanderen. De stranden behoren er tot de mooiste en schoonste van Nederland. Er is een groot netwerk aan fietsroutes door polders en langs de kust. Het Zwin is een monumentale monding tussen Vlaanderen en Zeeland. En er veel verrassends te vinden in plaatsen als Terneuzen en Hulst in het oostelijk deel en IJzendijke, Biervliet, Groede en Sluis. Mosselliefhebbers gaan naar het voormalige havenstadje Philippine. 

Jeroen Wielaert heeft met zijn vrouw al jaren een huis in het groen onder Breskens. Hij is bekend geworden als radioverslaggever bij de NOS en als schrijver van boeken over de Tour de France, over popmuziek en de Tweede Wereldoorlog. In Zeeuws-Vlaanderen voelt hij zich meer Vlaming dan Nederlander.

Datasheet

Auteur:Jeroen Wielaert
Aantal pagina's:160
Uitvoering:paperback met flappen
Nur:511
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 93201 26 2

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Zeeland

Zeeland

Zinderend zilt waterland.

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: