Terschelling & Vlieland Bekijk groter

Terschelling & Vlieland

978 94 93201 25 5

Parels in de Waddenzee.

Meer details

€ 24,50

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Duinen en brede stranden, wadden, kwelders, polders, heidevelden en bossen: nergens in Nederland vind je zo’n variatie aan landschappen op loopafstand van elkaar als op Terschelling. Op het oostelijkste deel van het eiland ligt het Europees natuurreservaat de Boschplaat, waar jaarlijks duizenden vogels broeden en geregeld zeehonden zonnebaden. De Boschplaat kreeg ook het predicaat van eerste Dark Sky Park van Nederland: hier vind je nog echte duisternis en kun je een schitterende sterrenhemel bewonderen. Ook op het kleinere buureiland Vlieland ervaar je een groot gevoel van vrijheid, rust en ruimte. Beide eilanden liggen midden in het Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Dit grootste getijdensysteem ter wereld zorgt ervoor dat het landschap steeds verandert. Op Terschelling en Vlieland is dan ook geen dag hetzelfde. 

Behalve natuurschoon kennen de beide eilanden een rijke geschiedenis en hebben ze verrassend veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en lekker eten. Wanneer je op Terschelling bent kun je gemakkelijk een dagtocht maken naar Vlieland en andersom. Daarom neemt de auteur je mee op een ontdekkingstocht over de beide eilanden. Voor deze reisgids dook ze de mooiste parels op, waarbij historische en ecologische wetenswaardigheden worden afgewisseld met kleurrijke anekdotes en legenden, tips voor bijzondere adresjes en excursiemogelijkheden, verhalen van gepassioneerde eilanders en smakelijke recepten. 

Hester van Delden werkt als erfgoedspecialist, schrijver, (reis)journalist en fotograaf onder de naam Parelduiken. Ze komt al haar hele leven op Terschelling en woonde en werkte een half jaar op Vlieland.

Datasheet

Auteur:Hester van Delden
Aantal pagina's:160
Uitvoering:paperback met flappen
Nur:511
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 93201 25 5

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Terschelling & Vlieland

Terschelling & Vlieland

Parels in de Waddenzee.

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: