Cor Pot Bekijk groter

Mooie Cor

978 94 92920 36 2

€ 21,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

“Ik heb gewoon heel veel geluk gehad dat ik Dick toevallig tegenkwam op Schiphol. Hij is de gouden draad in mijn leven.”

Cor Pot is al jarenlang de vaste assistent van Dick Advocaat. Samen vierden ze successen bij Zenit Sint-Petersburg en recent waren ze samen als trainerskoppel bij Sparta werkzaam. De twee zijn boezemvrienden en tegelijkertijd elkaars tegenbeeld: Advocaat, het toonbeeld van discipline, versus de flamboyante levensgenieter Pot.

Ook los van Advocaat wist Cor Pot zijn sportieve staat van dienst indrukwekkend te maken, met zijn successen als trainer van Jong Oranje, dat hij maar liefst 5 jaar begeleidde, als het meest in het oog springende. De Rotterdammer is zich ervan bewust dat met zijn levensstijl dit bondscoachschap het hoogst haalbare was.

 

Een boeiende en flitsende aaneenschakeling van anekdotes en onverwachte avonturen, een inkijkje in het leven in de schaduw van Advocaat en tegelijkertijd de nuchtere blik naar zichzelf: in dit boek doet Pot geen moeite zijn imago van liefhebber van mooie vrouwen tegen te spreken. Juist niet. Hij maakt graag gebruik van de spotlights. “Glamour is een onderdeel van mijn levensstijl. Mooie Cor noemden ze me. Omdat ik een ijdeltuit ben. Nou, dat vind ik zelf ook wel.”

 

Cor Pot werd in de jeugd van Sparta gezien als een groot talent. Hoewel hij kampioen werd met Jong Sparta en zich tot topscorer van Nederland kroonde, zag Pot in dat hij het niet zou redden als profvoetballer. “Ik was best een aardige spits, maar ik was te lief. Ik dacht teveel aan mijn mooie gezichtje.”

Pot deed de Sportacademie in Den Haag en werkte zeventien jaar als gymleraar op de Roncalli mavo in Rotterdam. Dat combineerde hij met het hoofdtrainerschap bij RBC Roosendaal. Een jaar later koos Pot definitief voor het voetbal toen NAC Breda hem inlijfde als hoofdcoach. Na trainersavonturen bij verschillende clubs in binnen- en buitenland sloot hij zijn trainerscarrière af bij Sparta Rotterdam. De cirkel was rond.

Datasheet

Auteur:Mayke Wijnen
Aantal pagina's:224
Uitvoering:Paperback
Nur:491
Verschijningsdatum:22-11-2018
Druk:1
ISBN/ EAN:9789492920362

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Mooie Cor

Mooie Cor

Mooie Cor

Schrijf uw recensie

29 Andere producten in dezelfde categorie: