Derby aan de Maas Bekijk groter

Derby aan de Maas: Feyenoord - Sparta

978 94 93160 09 5

Feyenoord - Sparta

Meer details

€ 24,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Sparta en Feyenoord: twee grote voetbalclubs in één stad. De ene van oudsher een club voor ’heeren’, de ander een club voor ‘arbeiders’. Er bestaan geen clubs die binnen één stad voor zoveel strijd en rivaliteit zorgden en nog steeds zorgen als Feyenoord en Sparta.

In dit fascinerende boek staat de geschiedenis van dé voetbalderby van Rotterdam centraal: van de allereerste vriendschappelijke wedstrijd op 22 mei 1921 tot aan de voorlopig laatste ontmoeting in het voorjaar van 2018, met Dick Advocaat als trainer van de club uit Spangen. In totaal speelden de clubs in competitieverband 132 keer tegen elkaar wat de voedingsbodem voor strijd, onrust, animositeit en rivaliteit was.

Derby aan de Maas is een ruim geïllustreerd boek met uniek fotomateriaal en natuurlijk voorzien van alle denkbare statistieken. Er is een hoop gebeurd in de bijna honderd jaar nadat de eerste wedstrijd gespeeld werd!

Ook komen zeven bekende oud-spelers die bij beide clubs gevoetbald hebben aan het woord, waaronder John de Wolf en Gérard de Nooijer. Hugo Borst verklaart de journalistieke rol in het groot maken van de Derby. De Derby aan de Maas is een schitterend voetbalboek dat iedere Feyenoorder en Spartaan in huis moet hebben!

Datasheet

Auteur:Pieter Verkaik
Aantal pagina's:400
Uitvoering:Paperback
Nur:489
Verschijningsdatum:Voorjaar 2020
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 93160 09 5

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Derby aan de Maas: Feyenoord - Sparta

Derby aan de Maas: Feyenoord - Sparta

Feyenoord - Sparta

Schrijf uw recensie

29 Andere producten in dezelfde categorie: