Dwars door de Tarzanbocht Bekijk groter

Dwars door de Tarzanbocht

978 94 92920 92 8

De 15! Nederlandse Formule 1-coureurs

Meer details

€ 18,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

“Als je sportliefhebber bent, maar nog niet erg bekend met de racesport, is Van der Klis’ boek een heerlijke introductie, vol met sappige anekdotes en lugubere details.” – Jan Luitzen, Friesch Dagblad

“Een speeltje voor de intelligentsia zal de Formule 1 nooit worden. Maar ‘Dwars door de Tarzanbocht’ is een bemoedigende eerste stap.” - Thijs Niemantsverdriet, NRC Handelsblad

Op 15 mei 2016 kreeg de geschiedenis van de Nederlandse coureurs in de Formule 1 een geheel nieuw aanzien. Die dag won Max Verstappen op sensationele wijze zijn eerste Grand Prix. Met zijn achttien jaar werd hij de jongste racewinnaar in de geschiedenis van de Formule 1.

Het contrast met het verleden, toen de Nederlanders vrijwel zonder uitzondering tot een bijrol in de Formule 1 veroordeeld waren, kan bijna niet groter zijn. In Dwars door de Tarzanbocht brengt F1-journalist Hans van der Klis de carrières van de voorgangers van Max Verstappen tot leven: de jonkers uit de jaren zestig, de garagehouders uit de jaren zeventig, de getalenteerde lichting van de jaren tachtig en de jonge honden die in het begin van deze eeuw deel uitmaakten van het grootste rondreizende sportcircus op aarde.

Dwars door de Tarzanbocht is een prachtig Formule 1 sportboek met schitterende geschreven portretten van de Nederlandse F1 coureurs Jan Flinterman, Dries van der Lof, Carel Godin de Beaufort, Ben Pon, Gijs van Lennep, Roelof Wunderink, Boy Hayje, Michael Bleekemolen, Jan Lammers, Huub Rothengatter, Jos Verstappen, Christijan Albers, Robert Doornbos, Giedo van der Garde en Max Verstappen.

Datasheet

Auteur:Hans van der Klis
Aantal pagina's:280
Uitvoering:Paperback
Nur:480
Verschijningsdatum:02-03-2020
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 92920 92 8

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Dwars door de Tarzanbocht

Dwars door de Tarzanbocht

De 15! Nederlandse Formule 1-coureurs

Schrijf uw recensie

9 Andere producten in dezelfde categorie: