Sharon van Rouwendaal Bekijk groter

Bruut - Sharon van Rouwendaal

978 94 9316 040 8

€ 21,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal (1993) zwemt vanaf haar jonge tienerjaren negentig (!) kilometer per week. De ultieme beloning volgt in 2016 met de Olympische titel in Rio de Janeiro op de tien kilometer openwaterzwemmen.

Op haar route naar Olympisch goud neemt Sharon nooit de makkelijkste afslagen. Ze verlaat op 13-jarige leeftijd haar ouderlijk huis in Frankrijk waar ze een groot deel van haar jeugd woonde. Ver weg van haar familie trekt ze in bij haar Franse zwemcoach om haar dromen na te jagen. Tot verbijstering van Sharon wordt haar coach voor haar ogen aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een andere zwemster.

In 2013 sluit Sharon zich in Zuid-Frankrijk aan bij topcoach Philippe Lucas die bekendstaat om zijn meedogenloze trainingsregime. Moederziel alleen leeft ze haar leven dat enkel bestaat uit zwemmen en slapen. Met de onvoorspelbare Lucas aan de badrand moet Sharon iedere dag zien te overleven. De topzwemster wordt door haar coach afgepeigerd én afgeblaft. Dankzij haar vele successen weet ze waar ze het allemaal voor doet.

Op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wil Sharon de eerste zwemster worden die haar olympische openwatertitel prolongeert. In ‘Bruut’ geeft Sharon van Rouwendaal een indringende inkijk in een wreed topsportbestaan. Een biografie over opofferingen, eenzaamheid, pijn lijden en psychologische spelletjes.


Natasja Weber (1977) is journalist bij het Eindhovens Dagblad. Ze volgt namens de regionale kranten en AD Sportwereld alle grote zwemtoernooien. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deed ze verslag van de gouden race van Sharon van Rouwendaal.

Datasheet

Auteur:Natasja Weber
Aantal pagina's:224
Uitvoering:Paperback
Nur:491
Verschijningsdatum:25-03-2020
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 9316 040 8

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Bruut - Sharon van Rouwendaal

Bruut - Sharon van Rouwendaal

BRUUT

Schrijf uw recensie

18 Andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...