Anton Geesink Bekijk groter

Anton Geesink

978 94 93160 88 0

De man die alles anders deed

Meer details

€ 24,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Als ‘scharminkelig’ joch regelmatig in elkaar geslagen in de Utrechtse volksbuurt waar hij opgroeide, maar jaren later, op een oktoberdag in 1964, werd hij Olympisch kampioen judo, de man die ‘bovenlag’ en Japan in rouw dompelde.

Hij deed er alles voor. Reisde per fiets naar de beste meesters (sensei) in Antwerpen en Parijs. Later zocht hij de perfectie in Japan, het land dat hij bij de Spelen van Tokio liet huilen en tegelij-kertijd met een schitterend gebaar ook wist te troosten.

Wie is deze ‘knuffelbeer’ van het volk die menigeen de gordijnen injoeg als Olympische ‘bobo’? ‘Alles wat ik doe, wijkt af van het gangbare’, is een uitspraak die hem typeert. Anton Geesink (6 april 1934 - 27 augustus 2010) kan worden beschouwd als een van de eerste echte topsporters van Neder-land. Genadeloos als het moest en ook het bewijs dat je met judo een beste boterham kunt verdienen.

Anton Geesink was zelfs mogelijk nog kleurrijker dan Johan Cruijff. Speelde in 14 films, maar geen script woog qua spanning op tegen zijn eigen levensverhaal: volksjongen die met alleen lagere school de wereld veroverde.

Datasheet

Auteur:Kees Kooman
Aantal pagina's:350
Uitvoering:paperback
Nur:489
Verschijningsdatum:14-08-2020
Druk:1
ISBN/ EAN:978 94 93160 88 0

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Anton Geesink

Anton Geesink

De man die alles anders deed

Schrijf uw recensie

17 Andere producten in dezelfde categorie: