Mille Miglia, la corsa piu bella del mondo Bekijk groter

Mille Miglia, la corsa piu bella del mondo

978 94 93201 17 0

Een overzicht van 1927 tot 2020.

Meer details

€ 21,95

Veilig online betalen via
Veilig online betalen via

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Meer informatie

Een volledig verhaal vertellen over la corsa piu bella del mondo, misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende autorally in de wereld is onbegonnen werk. Daarvoor spelen teveel aspecten, personen en onderwerpen een rol. Dit verhaal begint bij het ontstaan van deze monsterrace en volgt de tijdslijn vanaf 1927, de eerste editie, tot 1957 toen de laatste ‘echte’ race over 1000 mijlen werd verreden in Italië. De evolutie die in de 24 edities zichtbaar is, weerspiegelt technologische, economische, sociale en culturele veranderingen die niet alleen Italië maar heel Europa doormaakte. Het feit dat de Mille Miglia vanaf de eerste editie een gigantisch publiek succes was is opmerkelijk. Het fanatisme van enkele Brescianen om Brescia de status van belangrijke autosportstad (terug) te geven is al even opmerkelijk. 

De Mille Miglia Storica zoals we die vandaag kennen weerspiegelt hetzelfde fanatisme als dat van de oorspronkelijke organisatoren. De opzet is wel veranderd. Het is nu een regularity wedstrijd maar veel deelnemers en toeschouwers zien het zo niet. Zij komen voor de sfeer, de geur, het geluid. Zij willen zo dicht mogelijk bij het gevoel van de oude Mille Miglia komen. Het gaat om het voelen van de mythe. En dat vindt je nergens anders. 

Ward Thans zat op tien jarige leeftijd al achter het stuur van een Mini, op schoot bij grote broer die de pedalen en de versnellingspook hanteerde. Niet veel later stond hij met zijn vader in weer en wind  rally piloten aan te moedigen of waren ze te vinden op en rond de circuits van Francorchamps en Zolder. 

In 1975 reed hij met een Mini slaloms en rally’s in “Renstal De Bokkenrijders”. In de loop der jaren is de fascinatie en waardering voor klassieke auto’s alleen maar gegroeid. Wat begonnen is met foto’s maken op evenementen met historische auto’s voor o.a. ‘Icons of Elegance‘ is uitgemond in een boek over de race der races :  Mille Miglia, la corsa piu bella del mondo.

Datasheet

Auteur:Ward Thans
Aantal pagina's:192
Uitvoering:paperback met FC fotokatern
Nur:480
Verschijningsdatum:maart 2021
Druk:1
ISBN/ EAN:9789493201170

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Mille Miglia, la corsa piu bella del mondo

Mille Miglia, la corsa piu bella del mondo

Een overzicht van 1927 tot 2020.

Schrijf uw recensie

25 Andere producten in dezelfde categorie: