Minibijbel tractoren

978 90 483 0831 6

Het ultieme naslagwerk voor de tractorliefhebber!

Meer details

€ 12,50

Meer informatie

De korte geschiedenis van de tractor wordt gekenmerkt door de snelheid waarmee ontwikkelingen elkaar opvolgden. Was de tractor begin twintigste eeuw slechts een vervanging voor het paard, tegenwoordig is het een verfijnde machine, voorzien van de allernieuwste technische snufjes. Hoewel de tractor oorspronkelijk niet meer was dan een motor op wielen – een krachtbron waarmee landbouwgereedschap werd voortgetrokken of waarmee een dorsmachine met een riem werd aangedreven – is het tegenwoordig een veelzijdige machine, vaak voorzien van boordcomputer en satellietnavigatiesysteem.

In Minibijbel tractoren brengt John Carroll de bijzondere geschiedenis van de tractor, de machines en hun producenten in kaart, vanaf het begin van de J.I. Case Threshing Machine Company en zijn experimentele benzinetractor uit 1892 tot de JCB Fastrac, een van de vele ultramoderne machines. Ze worden in beeld gebracht door fascinerend archiefmateriaal en kleurenfoto’s, en de informatieve tekst wordt aangevuld met kaders die een gedetailleerde beschrijving van de mechaniek van de machines geven.

Minibijbel tractoren behandelt een groot aantal landbouwmachines uit verschillende landen. Het boek bevat gedetailleerde technische informatie, een groot aantal foto’s en indringende beschrijvingen – een fascinerend, omvangrijk naslagwerk.

 

Dit boek maakt deel uit van een speciale serie Minibijbels en is eerder verschenen onder de titel Encyclopedie van tractoren

Datasheet

Auteur:John Carroll
Aantal pagina's:256
Uitvoering:Gebonden
Nur:460
Verschijningsdatum:16-09-2013
Druk:6
ISBN/ EAN:978 90 483 0831 6

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Minibijbel tractoren

Minibijbel tractoren

Het ultieme naslagwerk voor de tractorliefhebber!

Schrijf uw recensie

9 Andere producten in dezelfde categorie: