De penozejaren van Kleine Willem Bekijk groter

De penozejaren van Kleine Willem

978 90 8975 530 8

Het levensverhaal van iemand die tot over zijn oren in de onderwereld zat.

Meer details

€ 17,95

Meer informatie

De penozejaren van Kleine Willem is het levensverhaal van iemand die tot over zijn oren in het onderwereldmilieu zat. Amsterdammer Willem de Moor werd geboren in 1955. Onder zijn bijnaam Kleine Willem kwam hij – samen met zijn bloedgabber Grote Willem - via zijn coffeeshops in contact met alle bekende onderwereldfiguren van de afgelopen decennia. Over al deze mannen weet ras-verteller Kleine Willem de mooiste verhalen en smakelijkste anekdotes te vertellen. Kleine Willem stond ook aan de wieg van de criminele carrière van Willem Endstra, ‘de bank van de onderwereld’.

Kleine Willem zelf was vooral iemand van de seks (met veel en mooie vrouwen), drugs (van basis tot eindgebruiker) en rock & roll (woeste feesten). Berucht waren Willems grappen met levensgevaarlijke slangen. Keer op keer verzon hij nieuwe trucs om de mannen en meiden in zijn omgeving in de maling nemen. Niet iedereen kon echter zijn ‘practical jokes’ waarderen. Vooral niet als Willem er weer eens met de kas vandoor was gegaan.

Een nachtelijk avontuur in een graf bracht Willem in aanraking met de beruchte Satanskerk, die lang als een rode draad (en lamp) door zijn leven bleef lopen.

 

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink volgt al vele jaren het nieuws en de ontwikkelingen in het criminele circuit. Hij kent de wereld van moord en doodslag, drugsdeals, smokkel en oplichting door en door en beschikt over een groot netwerk. Ook dit boek is weer een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van criminelen en hun daden.

 

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen eerder o.a. Misdaadjournalist on the road en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Beide boeken kregen uitstekende reacties. Korterinks website www.misdaadjournalist.nl trekt dagelijks ruim tienduizend bezoekers.  

Datasheet

Auteur:Henrdik Jan Korterink
Aantal pagina's:256
Uitvoering:paperback
Nur:339
Verschijningsdatum:06-10-2015
Druk:1
ISBN/ EAN:978 90 8975 530 8

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

De penozejaren van Kleine Willem

De penozejaren van Kleine Willem

Het levensverhaal van iemand die tot over zijn oren in de onderwereld zat.

Schrijf uw recensie

25 Andere producten in dezelfde categorie: