Tuinieren op strobalen

978 90 483 0942 9

De revolutionaire methode voor het telen van groenten en kruiden: overal, vroeger in het seizoen en zonder onkruid wieden

Meer details

€ 14,99

Meer informatie

Expert Joel Karsten ontwikkelde deze bijzondere groeitechniek, waarbij een strobaal als basis en warmtebron dient om in te tuinieren. Het kan niet eenvoudiger of efficiënter: al wat u nodig hebt zijn wat balen stro, mest, zaden of planten en u creëert op een ideale werkhoogte uw eigen tuin.

Stap voor stap leidt Karsten u door alle informatie die u nodig hebt om uw eigen strobaaltuin te maken. Met prachtige foto’s vol weelderige tuinen en alle geheimen en methodes van de expert is dit het ideale boek om te starten met deze bijzondere manier van tuinieren.

Tuinieren op strobalen

  • Hoge opbrengst
  • Nooit onkruid wieden
  • Geen grond nodig
  • Het groeiseizoen met weken verlengen
  • Kan naar wens 100% biologisch
  • Kan overal, zelfs op een balkon of oprit

 

Recensie NBD Biblion, 02-04-2014

Als boerenjongen was de auteur, Joel Karsten, regelmatig op het land in de weer met strobalen. Tijdens zijn studie Tuinbouw ontstond het idee om te gaan moestuinieren op strobalen. Veel experimenten volgden, en met succes. De strobaal dient als plantenbak, voedings- en warmtebron voor groenten, kruiden en plukbloemen. Meststoffen, water en zon doen de rest. Deze methodiek is inmiddels vanuit Amerika naar Nederland komen overwaaien. In dit boek toont Joel stap-voor-stap hoe je te werk moet gaan. Hij legt uit wat de functie van stro is en hoe je moet conditioneren voordat je gaat planten. Hij geeft ideeën voor het indelen van een strobaaltuin met daarbij beplantingstips en plantafstanden. Het boek sluit af met een informatieve lijst van groenten en kruiden. Het is helder geschreven en rijk geïllustreerd met kleurenfoto's. Voor iedereen die met deze vorm van moestuinieren aan de slag wil, is dit een heel toegankelijk basisboek. Ook voor de balkontuiniers en scholen die geen tuin hebben, want tuinieren op strobalen neemt weinig ruimte in en kan op elke mogelijke ondergrond.

Recensent: M. van Schaik

Datasheet

Auteur:Joel Karsten
Aantal pagina's:144
Uitvoering:Paperback
Nur:424
Verschijningsdatum:27-01-2014
Druk:1
ISBN/ EAN:978 90 483 0942 9

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Tuinieren op strobalen

Tuinieren op strobalen

De revolutionaire methode voor het telen van groenten en kruiden: overal, vroeger in het seizoen en zonder onkruid wieden

Schrijf uw recensie

19 Andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...