Adorkable

978 90 483 0879 8

Jeane Smith is een blogger, een dromer, een rommelmarktdiva, directeur van haar eigen lifestylemerk en heeft een half miljoen volgers op Twitter. Michael Lee is de populairste jongen van de school, een ster op het toneel en het voetbalveld. Ze hadden allebei een grondige en absolute hekel aan elkaar, dus waarom kunnen ze dan plots niet meer van elkaar afblijven?

Meer details

€ 18,99

Meer informatie

Jeane Smith is een blogger, een dromer, een rommelmarktdiva, directeur van haar eigen lifestylemerk en heeft een half miljoen volgers op Twitter. Michael Lee is de populairste jongen van de school, een ster op het toneel en het voetbalveld. Ze lijken in niets op elkaar, behalve dan dat hun exen hen allebei hebben bedrogen. Ze hadden allebei een grondige en absolute hekel aan elkaar, dus waarom kunnen ze dan plots niet meer van elkaar afblijven?

Adorkable draait om deze onmogelijke relatie die wisselend vanuit het perspectief van Jeane en Michael wordt beschreven, maar gaat ook over rolschaatsen, honden op skateboards, honden op surfboards, old skool hiphop, jongens die je tegelijkertijd wilt kussen en slaan, je haar verven in de meest belachelijke kleuren, liedjes om te dansen, liedjes om te huilen, cake, liefde, dood en alles daar tussenin.

 

“Dat mocht dan allemaal wel zo zijn, maar persoonlijk geloof ik niet dat iemand die met iedereen kan opschieten heel spannend kan zijn. Als iedereen hem zo geweldig vond, dan moest Michael Lee wel een van de minst interessante personen op onze school zijn. En dat zei heel wat, want onze school barstte bijna uit zijn voegen van de middelmatigheid. Ik kon me dus niet voorstellen waarom Michael Lee voor mijn neus stond en beweerde dat wij moesten praten. Overigens had hij zijn kin nogal eigenwijs de lucht in gestoken, zodat ik een prachtig uitzicht had op de jukbeenderen die de aanleiding voor dat gedicht waren geweest. En omdat hij griezelig lang was, keek ik zo zijn neusgaten in.”


De Engelse Sarra Manning is schrijfster en journalist. Ze schreef onder andere voor bladen als ELLE, Grazia en Red, maar ook voor The Guardian en Sunday Times Style. Haar eerdere boeken werden in tientallen talen vertaald. Sarra woont in Noord-Londen met haar Staffordshire Bull Terrier, Miss Betsy. Haar grote talent, naast schrijven, is volgens haar de unieke manier waarop ze haar accessoires weet te matchen met haar outfit.

Waarom ik dit boek geweldig vind? Naast het feit dat het hilarisch is, is het ook slim, gedurfd en heeft het Dingen te Zeggen zonder je “Een Belangrijke Boodschap Voor Jongeren” door de strot  te willen schuiven. En natuurlijk ook: de manier waarop het bewijst dat een kneus zijn fantastisch is!

-          Reynje, via Goodreads.com op 14 augustus 2012  

 

Recensie NBD Biblion, 03-01-2014:

De 17- jarige Londense, op zichzelf wonende Jeane bouwt stevig aan haar weird-zijn. Ze heeft een eigen bedrijf opgezet: 'Adorkable', een eigen lifestylehandelsmerk plus een half miljoen volgers op Twitter. Echte vrienden op school heeft ze eigenlijk niet. Maar het lukt haar wel om de meest begeerde jongen, de 18-jarige Michael Lee, in te palmen, met wie ze een liefde-haatrelatie krijgt. Zorgvuldig opgebouwd liefdesverhaal over twee jonge mensen die elkaars tegenpolen zijn. De relatie wordt afwisselend vanuit het perspectief van Jeane en Michael (ik-figuren) beschreven. Jeane is iemand voor wie de lezer in eerste instantie weinig sympathie zal voelen. Gaandeweg echter ontstaat er begrip voor haar beweegreden. Er is gewerkt met de verleden tijdsvorm, dialogen en lange, samengestelde zinnen, in de taal van de jeugd anno nu. Met het gevoel voor hilariteit en relativering worden gedachten en gevoelens gedetailleerd verwoord. Verzorgde uitgave over anders-zijn; met indentificatiemogelijkheden voor zowel jongens als meisjes. Vanaf ca.14 jaar oud.

Recensent: Gonny Smeulders-Veltman 

Datasheet

Auteur:Sara Manning
Aantal pagina's:384
Uitvoering:Gebonden
Nur:284
Verschijningsdatum:08-10-2013
Druk:1
ISBN/ EAN:978 90 483 0879 8
Leeftijd:14+

Recensies

Geen recensies beschikbaar.

Schrijf uw recensie

Adorkable

Adorkable

Jeane Smith is een blogger, een dromer, een rommelmarktdiva, directeur van haar eigen lifestylemerk en heeft een half miljoen volgers op Twitter. Michael Lee is de populairste jongen van de school, een ster op het toneel en het voetbalveld. Ze hadden allebei een grondige en absolute hekel aan elkaar, dus waarom kunnen ze dan plots niet meer van elkaar afblijven?

Schrijf uw recensie

6 Andere producten in dezelfde categorie: